Stageplaatsen

Stageopdracht Draadinvoer Kalander409-06-2017 | 11:08

Ons profiel
Apollo Vredestein B.V. maakt onderdeel uit van Apollo Tyres Ltd uit lndia. Apollo Tyres is een multinational met kantoren en productielocaties in onder meer India, Zuid-Afrika en Nederland. Het is een jonge, ambitieuze en dynamische organisatie die trots is op haar unieke identiteit. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Indiase stad Gurgaon.
Het Nederlandse Apollo Vredestein B.V. heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden onder de merknamen Apollo en Vredestein. Dit gebeurt via een uitgebreid internationaal netwerk van eigen vestigingen in Europa en Noord-Amerika.
 

De uitdaging
Banden worden voorzien van verschillende versterkingslagen tussen de luchtdichte binnenvoering en de profiellaag. Deze versterkingslagen worden geproduceerd middels kalanderen. Een versterkingsmateriaal wordt tussen 2 lagen rubber gebracht en opeen gewalst. Er wordt zowel textiel als ook staalkoord gebruikt als versterkingsmateriaal. Voor dit proces is er één machine, Kalander 4 (Dual Purpose Calander). Als gewisseld wordt van textielkoord naar staalkoord, wordt de machine omgebouwd en volgt een herstart. Alle, meer dan 1000, staaldraden worden dan gelijktijdig onder hoge trekspanning ingevoerd. Tijdens dit proces kunnen één of meerdere draden knappen. Deze draden dienen dan direct handmatig te worden verwijderd (wegknippen) en reservedraden ingevoerd.

Het proces van herinvoeren van draden is risicovol werk. In een uiterst ongelukkige houding dient men, vlak boven de snel bewegende staaldraden onder zich, middels rekken en strekken een draad te verwijderen en een andere in te voeren. Om dit proces veiliger te kunnen uitvoeren is een nog te ontwikkelen hulpmiddel nodig.

Doel
Het ontwerpen van een concept voor veilige handmatige invoer van staaldraden
Het uitwerken van het concept in een constructie en programma van eisen
Het opstellen van een specificatie, waarmee leveranciers kunnen worden gevraagd te offreren.
Wanneer mogelijk implementeren van verbetervoorstel.

Jouw profiel
Je bent een derde of vierdejaars hbo-student vanuit de studie werktuigbouwkunde, industrieel ontwerpen of medische techniek
Je hebt interesse in veiligheid en ergonomie
Je bent in staat om “out of the box” te denken

Competenties
• Creatief
• Zelfstandig
• Communicatief vaardig
• Resultaatgericht

Solliciteren
Voldoe jij aan ons profiel en ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae t.a.v. Stagiair P&O op ons e-mailadres stagecoordinator@apollovredestein.com

Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.