Nieuws

Vredestein Quatrac 5 winnaar in 4-seizoenenbandentest 15-07-2015 | 14:02
Beoordeeld als ‘Uitmuntend op sneeuw, goede grip op droog en nat wegdek en een zeer lage rolweerstand’

De R&D-afdeling van Apollo Tyres heeft zich opnieuw bewezen in een recente test met 4-seizoenenbanden in maat 215/65 R16 in het bekende Duitse magazine Auto Bild Allrad. Volgens de test biedt de nieuwste 4-seizoenenband van Apollo Vredestein het hele jaar door en in alle weersomstandigheden optimale veiligheid.

Indrukwekkende prestaties
In een vergelijkende test voor het magazine Auto Bild Allrad is de Vredestein Quatrac 5 in maat 215/65/16, gemonteerd onder een compacte SUV, uitvoerig getest. Op alle veiligheidsrelevante onderdelen scoort de Vredestein-band uitstekende resultaten en zijn prestaties op sneeuw zijn zelfs indrukwekkend, zo concludeerde het magazine. ‘Uitmuntend op sneeuw, goede grip op droog en nat wegdek en een zeer lage rolweerstand’, zo luidde het testoordeel, en met een score van 2618 N (Newton) voor tractie op sneeuw ‘presteert de band bijna zo goed als een echte winterband’.

“Deze onafhankelijke testresultaten vormen een bekroning op de enorme hoeveelheid research en de honderdduizenden testkilometers die het bedrijf in de ontwikkeling van deze band heeft gestoken en zullen er mede toe bijdragen dat ook de Vredestein Quatrac 5 wederom de maatstaf zal zijn in het 4-seizoenensegment,” aldus Seshu Bhagavathula, Chief Technology Officer van Apollo Tyres Ltd.

Twintig jaar geleden presenteerde Vredestein haar eerste 4-seizoenenband en in 2014 kwam de Vredestein Quatrac 5, de vijfde generatie, op de markt. Deze band profiteert niet alleen van ruim twee decennia kennis en ervaring op het gebied van 4-seizoenenbanden, maar ook van de technologie die is toegepast in de huidige generatie zomer- en winterbanden van Vredestein. De Vredestein Quatrac 5 is voorzien van snelheidscodering Y, waardoor deze geschikt is voor snelheden tot wel 300 km/u; uniek binnen dit segment. Met de Vredestein Quatrac 5 speelt het merk in op de groeiende vraag vanuit de markt naar 4-seizoenenbanden en dat heeft er ook toe geleid dat er zelfs een speciale website is ontwikkeld: quatrac.vredestein.com.

Groen label en ‘Three Peak Snowflake’
De Vredestein Quatrac 5 kenmerkt zich door een asymmetrisch design van het loopvlak. Het profiel aan de zomerzijde zorgt voor uitstekende handling, volop stuurprecisie en veel dwarsgrip op droog en nat wegdek. De winterzijde, met zijn geavanceerde lamellentechnologie, garandeert grip op een koude of besneeuwde ondergrond. De lage rolweerstand vermindert brandstofverbruik en reduceert de CO₂-uitstoot.

De Vredestein Quatrac 5 scoort goed op alle drie de onderdelen van het EU-bandenlabel en dat levert het predicaat ‘groene’ band op. Daarnaast is deze band voorzien van het ‘Three Peak Snowflake’-symbool en de reguliere M&S-codering. Hiermee voldoet de Vredestein Quatrac 5, verkrijgbaar in de maten 13 t/m 19 inch, aan de richtlijnen die gelden in landen waar winterbandenplicht geldt.
Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.