Nieuws

DKG Product Award voor ‘Air Master by Vredestein’ 01-07-2015 | 11:21
Innovatieve, uitvouwbare voorspoiler verbetert aerodynamica Porsche 911

Apollo Tyres heeft internationale erkenning gekregen voor de ‘Air Master by Vredestein’. De unieke innovatie ontving de prestigieuze DKG Product Award in de categorie ‘Technical Rubber Products and Tyres’ tijdens de International Rubber Conference, een mondiaal forum voor banden- en rubberexperts. De flexibele, uitvouwbare voorspoiler is een uiterst innovatief systeem gemaakt met een speciale rubbermengsel dat werd ontwikkeld in een exclusieve samenwerking met de vooraanstaande Duitse OEM voor sportauto’s in het topsegment en kan worden toegepast op alle premium sportauto’s.

De International Rubber Conference vindt eens per drie jaar plaats en wordt georganiseerd door de Deutsche Kautschukgesellschaft e.V. (DKG) in Nuremberg, Duitsland. Het evenement vindt dit jaar plaats van 29 juni tot 2 juli, 2015. Tijdens het evenement wordencirca 150 voordrachten door toonaangevende sprekers uit de hele wereld gehouden en tonen circa 270 exposanten hun producten, noviteiten en innovaties op een vakbeurs die parallel aan de IRC wordt gehouden. Tijdens het congres werden de DKG Product Awards uitgereikt aan de winnaars in de verschillende categorieën.

De erkenning bevestigt de sterke nadruk op R&D binnen Apollo Tyres. Innovatieve producten als de ‘Air Master by Vredestein’ en ‘Vredestein Space Master’ versterken de positie van Apollo als leverancier van technologisch geavanceerde premium banden.

Sterk en elastisch materiaal

De uitvouwbare voorspoiler is gemaakt van een speciaal ontwikkeld EPDM (ethyleen-propyleen-dieen monomeer) rubbermengsel. Dit rubber is zeer sterk en elastisch en heeft een zeer goede weersbestendigheid. Bij lage snelheden wordt de spoiler opgevouwen onder de bumper waardoor een maximale bodemvrijheid wordt gecreëerd. Bij hogere snelheden vouwt de spoiler aan de buitenzijde uit om de luchtstroom rondom de wielen te optimaliseren en het brandstofverbruik te verlagen. In de performance-stand laat de spoiler zich helemaal zien en zorgt deze voor extra druk op de voorwielen wat leidt tot een extreem goede wegligging. De spoiler wordt pneumatisch bekrachtigd om door middel van meerdere luchtkamers de gewenste vorm te realiseren. Het gehele systeem is ontwikkeld door een speciaal projectteam van het Apollo Tyres’ Global R&D Centre in Enschede.
Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.