Nieuws

Apollo Vredestein breidt populaire Quatrac serie uit met twee nieuwe versies 13-05-2015 | 14:46
Meer dan 20 jaar ervaring in 4-seizoenenbanden

De 4-seizoenenband wint nog steeds aan populariteit in Europa. Met de uitbreiding van het Vredestein Quatrac 5 aanbod met snelheidscodering Y en een speciale SUV-versie gebruikt Apollo Vredestein deze ontwikkeling om haar marktpositie verder te versterken. Het bedrijf heeft een uitstekende staat van dienst in dit segment. De eerste Quatrac 4-seizoenenband werd reeds gelanceerd in 1993 en de nieuwste generatie Vredestein Quatrac 5 werd in 2014 geïntroduceerd.

De Vredestein Quatrac is niet alleen geliefd onder klanten in landen waar winterbanden verplicht zijn. De goed scorende en uiterst veilige 4-seizoenenband is ook populair in landen met een milder winterklimaat, zoals Groot-Brittannië, Italië en Frankrijk.
Met de Quatrac is banden wisselen niet meer nodig en dankzij het Three Peak Snow Flake symbool op de zijkant voldoet iedere Vredestein Quatrac aan de wettelijke eisen die aan een winterband worden gesteld. Het huidige assortiment bestaat uit vijf types Quatrac, verkrijgbaar in de maten 13 tot en met 19 inch, in de snelheidscoderingen T tot en met Y.

Grip in alle seizoenen
De Vredestein Quatrac is van meet af aan ontwikkeld als 4-seizoenenband en integreert alle kennis en ervaring van Apollo Vredestein in zowel zomer- als winterbanden. In het ontwerp lag nadruk op optimale prestaties in alle weersomstandigheden, op alle soorten ondergrond en bij alle temperaturen. Het resultaat is een unieke band met een specifiek zomer- en wintersegment. De banden zijn uitermate geschikt voor stedelijk gebruik en compacte en middelgrote personenwagens, SUV’s en bestelauto’s. Vooral voor deze laatste categorie is het aanbod in 4-seizoenbanden belangrijk omdat de wagens niet buiten gebruik hoeven worden gesteld voor het wisselen van banden tussen de seizoenen.
Het jongste lid van de familie, de Vredestein Quatrac 5, is het resultaat van tientallen jaren ervaring in 4-seizoenenbanden. Het speciale rubbermengsel en de unieke zomer- en winterzijde van de band zorgen voor een optimale grip en veiligheid. Bovendien garanderen de groene labels van de Vredestein Quatrac 5 een optimale rolweerstand en remweg op nat wegdek en een laag geluidsniveau.

Leidende positie voor Vredestein
De Vredestein Quatrac is de perfecte keuze voor mensen die relatief kortere afstanden afleggen in meer stedelijke omgevingen en niet, twee keer per jaar, hun banden willen wisselen. Bovendien biedt de band bedrijven met een grote vloot en leasemaatschappijen een goed alternatief om te besparen op operationele kosten zonder in te leveren op rijcomfort. Door de toevoeging van de Quatrac 5 met snelheidscodering Y (tot 300 km/u) en een versie voor SUV’s verstevigt Vredestein haar leidende positie in het 4-seizoensegment.
Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.