Nieuws

Apollo Tyres selecteert Hongarije als locatie voor eerste Greenfield-faciliteit buiten India03-10-2014 | 12:03
Na ontvangst van de vereiste goedkeuring van zijn raad van bestuur omtrent de voorgestelde investering in de vestiging van een Greenfield-faciliteit in Oost-Europa, maakte Apollo Tyres vandaag bekend dat Hongarije geselecteerd is als locatie voor de faciliteit. Hongarije is gekozen na overweging van meerdere factoren, ten koste van buurlanden in Oost-Europa en enkele Aziatische landen.

In de aankomende vijf jaar investeert Apollo Tyres 475 miljoen euro in de vestiging van deze nieuwe faciliteit in het nieuwe industriegebied nabij Gyongyoshalasz, Hongarije. Na voltooiing beschikt de fabriek over een jaarlijkse productiecapaciteit van 5,5 miljoen banden voor personenauto’s en kleine vrachtwagens en 675.000 banden voor grote vrachtwagens. Deze faciliteit zal banden van zowel Apollo als Vredestein produceren en de volledige Europese markt van dienst zijn. Het is een aanvulling op de bestaande Nederlandse faciliteit van Apollo Tyres.

Neeraj Kanwar, Vice Chairman en Managing Director, Apollo Tyres Ltd zei over deze beslissing: “Deze investering wordt de eerste in een Greenfield-faciliteit buiten India en vormt een significante mijlpaal voor de internationale groei van het bedrijf. Ons doel is om een toonaangevende fabriek te bouwen, die onze slagkracht in de Europese markt verder vergroot.”

Peter Sjijjarto, Parlementair staatssecretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel, Hongaarse regering zegt, “De Hongaarse investering van Apollo in een belangrijke stap in de re-industrialisatie van Hongarije.”

De gekozen locatie ligt op 100 km afstand van Boedapest (de hoofdstad van Hongarije) en voldoet aan de eisen van Apollo Tyres, waaronder het feit dat hij zich zeer nabij verscheidene OEM-fabrikanten en mogelijke klanten bevindt. Het bedrijf begint zo snel mogelijk met het aanvragen van de vereiste toestemming en vergunningen voor de bouw van de fabriek. De milieueffectrapportage wordt ook zo snel mogelijk opgesteld. De bouw van de fabriek gaat naar verwachting in het voorjaar van 2015 van start en de eerste band dient begin 2017 uit de fabriek te rollen.

Mr. Kanwar voegde verder toe: “Naast de 975 mensen die wij werk zullen bieden, hoofdzakelijk uit de lokale omgeving, creëert deze faciliteit ook indirecte banen en draagt hij significant bij aan de ontwikkeling van de regio. Onze organisatie gelooft sterk in ‘zorgen voor de samenleving’, en we willen actief bijdragen aan de aanpak van de gezondheids-, veiligheids- en milieuproblemen van de maatschappij.”

Momenteel beschikt Apollo Tyres over vier fabrieken in India, 3 in zuidelijk Afrika en 1 in Nederland. De fabrieken beschikken over een gecombineerde productiecapaciteit van 1700 ton per dag.
Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.