Nieuws

UNIEKE ONLINE AANPAK VOOR APOLLO’S NIEUWE ASSORTIMENT RADIAALBANDEN VOOR VRACHTWAGENS EN BUSSEN26-04-2017 | 15:05
 • Londen, 25 april - De internationale bandengigant Apollo Tyres kondigt zijn debuut in Europa aan, een markt die bekend staat om zijn concurrentie in sector voor radiaalbanden voor vrachtwagens en bussen (TBR). Als eerste en enige fabrikant biedt Apollo Tyres zijn TBR-assortiment exclusief online aan met een nieuwe go-to-market benadering.

   

  Apollo Tyres is geen vreemde in de sector: het bedrijf werd opgericht in 1972 en is marktleider in India, met een marktaandeel van 25% in TBR; banden voor vrachtwagens en bussen vormen vrijwel de helft van hun productieoutput; het bedrijf beschikt wereldwijd over zes productielocaties waaronder een gloednieuwe state-of-the-art fabriek in Hongarije (deze maand geopend), en vier R&D-centra die over de hele wereld zijn verspreid.

   

  “Kwaliteit, betrouwbaarheid en prestatie staan centraal in de filosofie van Apollo Tyres. Het bedrijf steekt gunstig af tegen de beste in de markt en zet vaak betere prestaties neer dan de concurrenten”, vertelt Chief Retail & Marketing Officer, Marco Paracciani. “Maar voor de Europese TBR-markt hadden we het idee dat een sterk productaanbod niet voldoende was; we zagen een mogelijkheid tot innovatie in de go-to-market benadering.”

   

  Apollo’s ambitie om zichzelf als technologieleider op te werpen in radiaalbanden voor vrachtwagens in Europa wordt ondersteund door haar innovatieve benadering van de markt. Producten zijn uitsluitend verkrijgbaar via een online platform; een unicum onder bandenfabrikanten - ApolloTyresDirect.com - direct van Apollo.

   

  De prijzen zijn volledig transparant, er zijn geen verborgen kosten of ingewikkelde overeenkomsten. Klanten (dealers, grote of kleine wagenparken, of eigenaars/exploitanten) kunnen de dienst kiezen zie zij willen en alleen betalen voor wat zij nodig hebben, omdat er geen onnodige bijkomende kosten zijn. Paracciani legt uit: “Dankzij ons geavanceerde bedrijfsmodel kunnen we hoogwaardige banden tegen rendabele prijzen leveren. Ons onderscheidend vermogen wordt krachtig samengevat door “Hoogwaardige banden. Uw prijs. Uw manier.””

   

  “Dit is het hoogtepunt van een vijfjarig test- en ontwikkelingsprogramma in het VK en Europa” vertelt Benoit Rivallant, groepshoofd internationaal productmanagement voor commerciële voertuigen bij Apollo Tyres. “Het nieuwe assortiment werd voor Europa ontworpen en in zeer uiteenlopende toepassingen getest op 250 miljoen kilometer in zes Europese landen, door ongeveer 50 wagenparken en rijpartners.”

   

  “Het stroomlijnen van het proces was van cruciaal belang voor het succes van dit project”, vervolgt Rivallant. “We vinden nieuwe manieren om premiumbanden te leveren op de wijze en het moment waarop klanten deze nodig hebben, hetzij direct aan de eindgebruiker, hetzij door dealers nieuwe servicemogelijkheden te bieden. En ook al zijn we volledig online, onze ondersteuningsteams zijn uiteraard altijd beschikbaar om klanten te helpen, ongeacht waar zij zich bevinden.”

   

  Het centrale idee van Apollo’s revolutionaire strategie is de beste deal voor gebruikers: direct van de fabrikant, online, met transparant pan-Europese prijzen. En alles wat de klant niet nodig heeft of waarvoor hij niet wil betalen wordt weggelaten. De aanpak zonder franjes zorgt ervoor dat de banden kosteneffectief worden geproduceerd, bevoorraad en bezorgd, zodat Apollo haar besparingen op eindklanten kan doorberekenen.

    

  Dit betekent dat klanten op ApolloTyresDirect.com een gepersonaliseerde prijs maken op basis van hun ordervolume, bezorgmoment en betaalmethode.  Criteria zoals grote orders, geavanceerde planning voor orders of bezorging, betaling van tevoren of op krediet, en zelfs afhalen bij het magazijn in Hamburg kunnen de kosten per band nog verder terugbrengen.  En aangezien direct van de fabrikant wordt gekocht, wordt een order gegarandeerd uitgevoerd nadat deze is geaccepteerd.

   

  Apollo Tyres begint een pilootprogramma met haar nieuwe assortiment TBR-banden in Europa in het VK, Ierland, België en Nederland. Duitsland en andere landen volgen binnenkort. Landen die op dit moment echter buiten de leveringsomvang vallen, kunnen profiteren van de kosteneffectieve prijzen op ApolloTyresDirect.com door afhalen bij Apollo’s magazijn in Hamburg te regelen.

   

  Bezoek voor meer informatie over Apollo Tyres en het gloednieuwe onlineplatform stand C80, hal 3, tijdens de Commercial Vehicle Show, NEC, Birmingham, op 25-27 april. 

Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.