Meerdaagse trainingen bandentechnologieUniek in de branche

Voor de verbetering van de theoretische kennis en de praktische vaardigheden van onze partners, hebben we een unieke training bandentechnologie ontwikkeld. Om optimaal gebruik te maken van de mensen en de middelen van Apollo Vredestein B.V. wordt deze training in de hoofdvestiging in Enschede gegeven.

Theorie in praktijk gebracht

In de training worden stapsgewijs de belangrijkste stadia van de bandenproductie onder de loep genomen. Theoretische uitleg wordt afgewisseld met excursies naar de productieafdelingen van Apollo Vredestein B.V. Achtereenvolgens worden ontwikkeling, compounding, extrusie, kalanderen, assemblage, vulkanisatie en uniformity behandeld. Deze combinatie van theorie en praktijk is uniek in de bandenindustrie.

Versterking van aftersales

Hoewel deze training is toegespitst op de dagelijkse praktijk van de bandenindustrie, bieden wij hem ook aan een bredere groep belangstellenden aan. Met name leveranciers van grondstoffen en machines nemen frequent deel aan de training. Zij kunnen met de opgedane kennis effectiever en sneller inspelen op de behoeften van hun afnemers. Bovendien gebruiken zij het verkregen inzicht in het productieproces, om hun medewerkers een stevigere positie te geven in het aftersalestraject. Leveranciers van grondstoffen zijn hierdoor beter voorbereid op de vraag of een probleem bij de verwerking, of een afwijking in het eindproduct, kan zijn veroorzaakt door een onvolkomenheid in de grondstof, die door hun eigen bedrijf is geleverd.

Op maat in standaard

De totale trainingduur is vier dagen. De voertaal is, naar keuze, Nederlands of Engels. In de afgelopen jaren kwamen de trainingdeelnemers uit China, Japan, Indonesië, de USA en een groot aantal West-Europese landen. De kern van de training is de knowhow die Apollo Vredestein in de afgelopen vijf decennia heeft vergaard. Dat houdt automatisch in dat de trainingsinhoud voor een belangrijk deel is gestandaardiseerd. Daar waar dit gewenst is, wordt de invulling van de training afgestemd op de deelnemers en hun vakgebied.

Contact | Sitemap | Disclaimer | Copyright © 2012. Apollo Vredestein B.V. Alle rechten voorbehouden.